Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην 8η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ Τhe Greek Fine Food Exhibition, με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη Επιτυχία η Γαστρονομική Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής προσκάλεσε τους επισκέπτες στο Περίπτερό της στο τριήμερο της έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας είχε προγραμματιστεί  και γαστρονομική εκδήλωσηΣκοπός της μαγειρικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/02 από τις 2:00μμ έως τις 4:00μμ, στο χώρο των γαστρονομικών εκδηλώσεωνείναι η προώθηση και η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης καθώς και η προβολή των Αττικών ποιοτικών προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και ιδιαίτερα τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Σταύρο Βοιδονικόλα και όλη την Διεύθυνση για την άψογη συνεργασία.

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις. και συμμετείχαν οι διακεκριμένοι Chef’s: Κων/νος Μουζάκης (Πρόεδρος), Παναγιώτης Τζίμας (Master European Baker 2021), ο πολυβραβευμένος κος Ιωάννης Μπρατσόλιας ο κος Νίκος Πολίτης (Sommelier), αλλά και τα μέλη όπως ο Νικόλας Μπακόλας, Σπύρος Κωσταρέλλος η Ελισάβετ Σαχιτζή, ο Αθηνόδωρος Κουρούδης, και ο Χρήστος Χατζηαναγνώστου.

Η σχετική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις.

Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και σε εθνικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εγκαινιάζοντας, μαζί με τους Υπουργούς Α. Γεωργιάδη και Σ. Κεδίκογλου το βράδυ της Παρασκευής στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – TheGreekFineFoodExhibition

Ο Περιφερειάρχης διαπίστωσε με ικανοποίηση, ότι οι παραγωγικοί φορείς έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τεράστια άλματα κατορθώνοντας τα προϊόντα τους, τα οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, να έχουν και μια επιπλέον προστιθέμενη αξία μέσα από το προσεγμένο brading συσκευασίας και συνολικής προβολής.    

Η έκθεση, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές διαδικτυακής λειτουργίας,  πραγματοποιείται φέτος με φυσική παρουσία από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.  Η Περιφέρεια Αττικής έχει δυναμική παρουσία καθώς φιλοξενεί στο Περίπτερό της (C57, C54, C58, B39 και B41) δεκατρείς (13) εκθέτες-επιχειρήσεις.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Γ. Παπάς, οι Περιφερειάρχες, Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, Ηπείρου κ. Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή Τομέα και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων: Νοτίου Αιγαίου και Δωδεκανήσου κ. Ζανετίδης Φ., Δυτικής Ελλάδας κ. Βασιλόπουλος, Βορείου Αιγαίου κ. Ανδρεάδου.

Τα πιάτα που παρασκευάστηκαν ήταν με προϊόντα από τους 13 εκθέτες της Περιφέρεια Αττικής.

  1. Κριθαράκι με Γλυκό Καλαμπόκι, Παντζάρι & Γαρίδες Σαρωνικού
  2. Ψάρι Σαρωνικού φρικασέ
  3. Πλατέτσι Σαλαμίνας
  4. Παξιμαδάκι με φιστίκι ΠΟΠ