Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ “TASTE OLYMP AWARDS”

TASTE OLYMP AWARDS

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel Athens-Greece άλλο ένα μεγάλο γεγονός.

Σήμερα 1η Ιουλίου 2023 παρευρέθηκαν τα μέλη της Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις εκ τον οποίο ήταν κριτές αξιολόγησης στον Παγκόαμιο Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας “TASTE OLYMP AWARDS”, εκ τον οποίο δοκίμασαν επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση βρίσκονταν στην κατάλληλη κατάσταση για γευσιγνωσία. Η Αξιολόγηση έγινε με την «τυφλή» μέθοδο.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων γίνεται από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Konstantinos P. Mouzakis. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος δοκιμάζοντας, και κατέγραψε αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ΛΑΕΑ Ακρόπολις που παρευρέθηκαν εκ τον οποίο ήταν, ο κ Νίκος Δαούτης, ο κ. Παναγιώτης Τζίμας, ο κ. Μάρκος Ρενιέρης, ο κ. Νίκος Φιλιππίδης, ο κ. Σπύρος Κωσταρέλλος, η κα Ίρμα Κέρι, ο κ. Μάνος Πετρόπουλος, αλλά χαρήκαμε που συνεργάστηκαν άψογα και με άλλους συναδέλφους όπως ο τ. Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Σκούρα, τον Αρχιμάγειρα του Μουσείου της Ακρόπολις κ. Φίλιππο Δημόπουλο.

Συνεχίζουμε το έργο μας για την Ελληνική Γαστρονομία.