Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας& Οίνου στην Σαλαμίνα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Αττικής – “Ακρόπολις”- Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης και συν διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Μουζακης βράβευσε με την
“Τιμή της Ακρόπολις”, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής & Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου,τον Αντιπρόεδρο Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς – Μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες Σαλαμίνα 2020 κ. Κυριάκος Μαριδάκης, τον κ. Μαρίνο Αναστάσιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ζακύνθου.τον παλαίμαχο κ. Λευτέρη Καραντάνη για την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία, τον Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόριων & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) κ. Γιώργο Καββαθά, τον Μέγα Χορηγό του Φεστιβάλ Μεταλίκης Catering.
τον Παναγιώτη Α. Βαραγιάννης M.MED.SC.PHD Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ του Ιστορικού Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, της ΠΟΕΣΕ και της CEUCO. ( Ευρωπαϊκό συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης) παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιώργου Θ. Παναγόπουλου, του Αντιδημάρχου Ζακύνθου κ. Μαρίνου Αναστάσιου, τοπικών αρχών, της Προέδρου του Εμπορικού συλλόγου του νησιού, εκπροσώπων της περιφέρειας Αττικής, όπως τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής & Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ – ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργου Καββαθά , ο Γιάννης Μακρής Δ.Σ των Νότια Νέα, εκπροσώπων εμπορικών επιμελητήριων και επιχειρηματιών ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα με τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα όπου είχαν επιμεληθεί σύλλογοι του νησιού, με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ Άντζελα Γκερέκου με επιστολή της να εγκαινιάζει την έναρξη του Φεστιβάλ.

Ομιλίες με θέμα Η Σαλαμίνα ως Γαστρονομικός Προορισμός από τον Παναγιώτη Α. Βαραγιάννης.

Παρουσίαση Οίνος της Αττικής από τον Sommelier της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και επίτιμο μέλος κ. Νικόλαο Πολίτη. και το οινοποιείο Νικολού. Το θέμα μας είναι Ρετσίνα και Σαββατιανό της Αττικής.

Μαγειρική Επίδειξη από τον Αρχιμάγειρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Βασίλη Μπέκα με θέμα το Χταπόδι, Ενώ επίσης παραβρέθηκαν και στήριξαν το φεστιβάλ τα μέλη όπως, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Καραίνδρος, ο Καραντάνης, το ιδρυτικό μέλος κ. Μπακόλας, ο Ngugi, o Δαμιανός, ο Κληρονόμος, η Νικολάου το επίτιμο μέλος κα Μαρία Ζησούλη και Παράσχου.

Όμως την όλοι διοργάνωση την ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ. και Master Baker 2021 κ. Παναγιώτης Τζίμας που θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερος για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε όλα τα επίπεδα, όπως τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιώργο Παναγόπουλο και τους συνεργάτες του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την σχολή SMS Salamis Music School & το συγκρότημα ΣτΗχος, τα εστιατόρια και όλους τους Συλλόγους που παραβρέθηκαν στο 2 ήμερο του Φεστιβάλ, και το φωτορεπορτάζ ήταν από τον Κωνσταντίνο Σεβαστιάδη

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μέγα Χορηγό “Μεταλίκης Catering”