Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος Carlos Martin Cosme του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην Ελλάδα!!

Η Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, στα πλαίσια της προώθησης, προβολή και παρουσίασης της Ελληνικής Γαστρονομίας, έχει ως στόχο να διαδίδει την Ελληνική και Αττική Γαστρονομία σε Ελλάδα, Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες.

Φέτος μετά από δύο χρόνια αποχής λόγο COVID-19 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε για 20 ημέρες στην Ελλάδα μας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της http://www.ceuco.com/ κ. Carlos Martin Cosme.

Φιλοξενία ξεκίνησε από το όμορφο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, εκ τον οποίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού –  Επιχειρηματικότητας – Εθελοντισμού – Προβολή του Δημοτικού Έργου Μπιρλιράκη Πέπη, την κα Μαρία Ζησούλη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης και Επίτιμο μέλος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και παράλληλα έγινα διάφορες επισκέψεις όπως στα Περίπτερα των τοπικών προϊόντων στη Γιορτή Γαστρονομίας του Ρεθύμνου αλλά και στην παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Στην συνέχεια παρακολούθησαν τις διάφορες εκδηλώσεις με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κο Μαρινάκη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσημη Συνάντηση του Προέδρου της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme με τον Δήμαρχο κ. Μαρινακη στο Γραφείο του.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την Φιλοξενία του Προέδρου της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme από τον Δήμο Ρεθύμνου στο Caramel Grecotel Boutique Resort.

Τις επόμενες ημέρες ταξίδεψε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο νησί της Κύθνου εκ τον οποίο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη για την πολιτιστική και γαστρονομική εξωστρέφεια της Κύθνου και μαζί παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Kythniale κα Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη εκ τον οποίο την ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία του Προέδρου της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Η άφιξη στην Αττική, πραγματοποιήθηκε με δείπνο εργασίας στο βραβευμένο εστιατόριο Mantri Resto για το 2021 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό την CEUCO, με τον πρόεδρο κ. Carlos Martin Cosme να έχει συνομιλία με τον Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης , τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Αντιπρόεδρο της CEUCO κ. Konstantinos P. Mouzakis, τον μέλος του Δ.Σ. της ACROPOLIS Chef’s Club of Attica και ιδιοκτήτη – Αρχιμάγειρα του εστιατόριο Το Μαντρί στην Άνω Γλυφάδα κ. Θανάση Καραίνδρο, τον Sommelier της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Νίκο Πολίτη.

Ξεναγήθηκε επίσης από το μέλος του Δ.Σ. κ . Στέλιο Μαστοράκο στο μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε επιπλέον γεύμα εργασίας με τιμητική προσκεκλημένη την πρόεδρο του Ελληνικού οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου και διεξήχθη στο εστιατόριο Το Πυροφάνι του Πειραιά στην Πειραϊκή (Ακτή Θεμιστοκλέους 212).

Η ιδιοκτήτρια και αρχιμάγειρας Ευανθία Βοναζούντα καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme, την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ κα Αγγελική Γκερέκου, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη.

Το γεύμα εργασίας είχε σκοπό την ενημέρωση αλλά και την προώθηση της Ελληνικής Κουζίνας σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και την ενδυνάμωση του σήματος της Ελληνικής Κουζίνας ώστε να γίνει Brand στις χώρες της Ευρώπης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την Φιλοξενία του Προέδρου της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme στην Αθήνα τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό και το Hotel Aerotel Alexandros στην Πλ. Μαβίλη της Αθήνας.