Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. και Νέο Δ.Σ.

Αθήνα 27/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 10:30 στα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις έλαβε χώρα η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση. Στα πλαίσια των συστάσεων για την αποφυγή μετάδοσης του Covid -19 η συνέλευση διενεργήθηκε στον προαύλιο χώρο των γραφείων της λέσχης τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και τις απαιτούμενες αποστάσεις που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Για την ακρίβεια στην γενική συνέλευση συμμετείχαν τα τακτικά ταμειακώς ενήμερα μέλη ενώ επιπλέον τακτικά ταμειακώς ενήμερα μέλη είχαν αποστείλει εξουσιοδοτήσεις εκπροσώπησης. Άρα με συνολικό αριθμο και βάση του άρθρου 7 παράγραφο Α του καταστατικού υπήρξε απαρτία.

Η Ατζέντα της ΓΣ συνέλευσης αποτελούνταν από τα παρακάτω θέματα:

  1. Απολογισμός δράσεων και συνεργασιών
  2. Διάφορα θέματα και προβληματισμοί μελών
  3. Οικονομικός απολογισμός και έλεγχος ταμείου
  4. Απαλλαγή προηγούμενου ΔΣ
  5. Εκλογή διαχειριστή της Λέσχης
  6. Εκλογή νέου ΔΣ

Στην ΓΣ συζητήθηκαν διάφορα εσωτερικά και οργανωτικά θέματα. Τα μέλη εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με την τουριστική περίοδο που ξενικά σε λίγες ημέρες αλλά και τις τεράστιες αλλαγές που θα προκύψουν στον τουριστικό κλάδο μετά το πέρας της πανδημίας. Ο πρόεδρος της λέσχης σε συνεργασία με τον ταμεία παρουσίασαν τον απολογισμό δράσεων για τα έτη 2019-2021. Το πλούσιο έργο της λέσχης απαριθμεί πάνω από 200 εθελοντικές δράσεις συνεισφοράς στην Ελληνική γαστρονομία με μερικές από αυτές να φτάνουν μέχρι και την μακρινή Κίνα.

Με πλειοψηφία η απόφαση της Γ.Σ. θεωρήθηκε ο οικονομικός απολογισμός και έλεγχος του ταμείου καθώς και η απαλλαγή του απερχόμενου ΔΣ.

Στο θέμα εκλογής νέου διαχειριστή η Γ.Σ. εξουσιοδότησε κατά πλειοψηφία τον εν ενεργεία διαχειριστή κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της ΛΑΕΑ.

Η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε με την μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου ΔΣ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα με βάση την προτίμηση ψήφου όπως καταχωρήθηκαν από την εφορευτική επιτροπή:

Μπέκας Βασίλειος 17

Μαστοράκος Στυλιανός 15

Αθανάσιος Καραίνδρος 14

Κωβαίος Κώνσταντίνος 11

Παναγιώτης Τζίμας 10

Δαούτης Νικόλαος 3

Μπεμπλιδάκη Άρτεμης 2

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο διαχειριστής και πρόεδρος της Λέσχης κ. Μουζάκης Κωνσταντίνος συγκάλεσε το πρώτο ΔΣ με την νέα σύνθεση βάση του άρθρου 7 παράγραφο Γ του καταστατικού με μοναδικό θέμα την διανομή αρμοδιοτήτων εντός ΔΣ.

Το νέο ΔΣ της λέσχης αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις είναι το εξής:

Πρόεδρος – Διαχειριστής: Μουζάκης Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Κωβαίος Κωνσταντίνος

Ταμίας : Καραίνδρος Αθανάσιος

Γραμματέας: Μαστοράκος Στυλιανός

Έφορος: Μπέκας Βασίλειος

Όλα τα μέλη της λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις εξέφρασαν τις ευχές τους στο νέο ΔΣ με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας.