Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής αρχίζει αύριο η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO»

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον κλάδο τροφίμων και ποτών, αναδεικνύουμε τις επιχειρήσεις και τα ποιοτικά προϊόντα τους και ενισχύουμε το τουριστικό κεφάλαιο της Αττικής μας»

Με την δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής για 6η συνεχόμενη χρονιά, αρχίζει αύριο 12/3 έως και τη Δευτέρα 14/3, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO» στο Athens Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής θα φιλοξενηθούν 30 εκθέτες – επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός εκθετών από κάθε άλλη φορά. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει ειδική γαστρονομική εκδήλωση την Κυριακή 13/3/2022 και ώρα 14:00 – 15:00, με σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση της τοπικής γαστρονομίας, καθώς και την προβολή των Αττικών ποιοτικών προϊόντων. 

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις τη ζωντανή αυτή μαγειρική επίδειξη με προϊόντα της Αττικής θα παρουσιάσουν από την συγκεκριμένη Λέσχη οι διακεκριμένοι:

  1. Κωβαίος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις Guest 
  2. Βασίλης Μπέκας, Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις – Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας Guest 
  3. Νίκος Μπακόλας, Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  4. Στέλιος Μαστοράκος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  5. Παναγιώτης Τζίμας, Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  6. Γιάννης Μπρατσολιάς, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  7. Σπύρος Κωσταρέλλος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  8. Χρήστος Χατζηαναγνώστου, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  9. Θωμάς Λάππας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  10. Σπύρος Τσιλιγιάννης, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  11. Θοδωρής Ρούσος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  12. Έφη Γρηγοριάδου,  Λαογράφος – Συγγραφέας – Επίτιμο Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις 
  13. Κωνσταντίνος Μουζάκης – Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις – Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την έκθεση επισήμανε:

«Η εστίαση αποτελεί μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, την οποία οφείλουμε να στηρίζουμε, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Για την Περιφέρεια Αττικής, αυτή η στήριξη είναι προτεραιότητα και στρατηγική επιλογή, αφενός γιατί αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο της οικονομίας, αφετέρου γιατί αποτελεί ένα συστατικό στοιχείο που μπορεί να ενισχύσει τον Τουρισμό μας, σε επίπεδο γαστρονομίας και ανάδειξης της  παραδοσιακής μας κουζίνας. Με τη δυναμική μας συμμετοχή, υποστηρίζουμε τα ποιοτικά προϊόντα της αττικής γης και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις, δημιουργώντας παράλληλα νέες δυνατότητες και στο μεγάλο κεφάλαιο του θεματικού Τουρισμού μας».

Επισημαίνεται ότι, σε όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση, θα παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές που θα φιλοξενήσει η διοργανώτρια εταιρεία (hostedbuyers), οι οποίοι προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιήσουν και digital συναντήσεις με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.

Η FOOD EXPO απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και στελέχη της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, ενώ για εφέτος θα φιλοξενήσει 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 2.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 700 στοχευμένους hostedbuyers, με τον συνδυασμό φυσικής παρουσίας και ψηφιακών υπηρεσιών. 

Υπενθυμίζεται ότι, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες από Covid, ενώ οι επισκέπτες προσέρχονται κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Υπηρεσία στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected] για την χορήγηση δωρεάν πρόσκλησης ή κατόπιν ηλεκτρονικής τους προεγγραφής στο site της  έκθεσης https://foodexpo.gr/online-prosklisi