Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη Επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Διεθνή έκθεση Alimentaria στην Βαρκελώνη της Ισπανίας με γαστρονομική επίδειξη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Η ALIMENTARIA απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και στελέχη της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και της Μαζικής Εστίασης, ενώ για φέτος φιλοξένησε 3.000 εκθέτες σε 85.000 m2 εκθεσιακού χώρου. Επίσης παράλληλα λαμβάνουν χώρα 200 και πλέον εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, στη Διεθνή Έκθεση “ALIMENTARIA” η οποία διεξήχθη από τις 4 έως της 7 Απριλίου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Πιστή στην πολιτική της εξωστρέφειας και στον στόχο για την ανάπτυξη του brand “Attica” στον Αγροδιατροφικό τομέα, Περιφέρεια Αττικής έδωσε δυναμικό παρών και σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση η οποία δεν αποσκοπoύσε μόνο στην ισπανική αγορά αλλά λειτουργούσε και ως κανάλι επικοινωνίας και ανάπτυξης επαφών με το διεθνή χώρο αλλά και στις Λατινικές χώρες..

Το «καλάθι» της Αττικής εκπροσωπήθηκε από τους εκθέτες- επιχειρήσεις της που παρουσίασαν μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως μέλι, γαλακτοκομικά, αλείμματα, σακχαρώδη, αρτοποιήματα (κριτσίνια, κουλουράκια) και προϊόντα χαρουπιού.

Τις τρεις πρώτες μέρες της έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής ο βραβευμένος executive chef κος Μπρατσολιάς Γιάννης μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις παρουσίασε νοστιμότατες συνταγές (finger food) εμπνευσμένες από τα ποιοτικά προϊόντα και τις αγνές πρώτες ύλες των εκθετών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συνυπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις για την ανάπτυξη και προβολή της γαστρονομίας της Αττικής, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλη και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας, για την άψογη συνεργασία