Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Σαλαμίνα μαγείρεψε στην ΕΡΤ1 Σαββατοκύριακο με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ο ιστορικός αυτός τόπος βρίσκεται τόσο κοντά στην #Αττική, που θα μπορούσε κάποιος να τη θεωρήσει μια νησιωτική γειτονιά.
Η #Σαλαμίνα είναι διαφορετική, ένα νησί με πευκόφυτα δάση, όμορφες παραλίες, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, με την παραδοσιακή φορεσιά της κούλουρης αλλά και την πλούσια γαστρονομία. Είναι ο ιδανικός προορισμός για γαστρονομικό τουρισμό που ανάμεσα στα πεύκα, δίπλα στη θάλασσα που ένας τουρίστας «ταξιδεύει» στα γαλήνια νερά, πάνω στους λόφους, ανάμεσα στα Αρχαία μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά και ενδιαφέροντα νεοκλασικά κτίρια με γωνιές έντονου νησιωτικού χαρακτήρα του Σαρωνικού που είναι προικισμένη με πολιτιστική κληρονομιά αιώνων.
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του νησιού μας και της ανάδειξης της Σαλαμίνας ως έναν τουριστικό αλλά και γαστρονομικό προορισμό σήμερα το πρωί η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» επισκέφτηκε την Σαλαμίνα παρέα με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, με την τηλεόραση της ΕΡΤ να καλύπτει ένα πολύ όμορφο τραπέζι που στήθηκε στην παραλία του νησιού προς τιμήν της εκπομπής «ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»  με θέμα γαστρονομικούς προορισμούς της Αττικής. 
Τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ με την Σαλαμίνα είχε φυσικά ο πρόεδρος του Chef’s Club of Attica Acropolis κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης ενώ φαγητό μαγείρεψαν ο Θανάσης Καραϊνδρός ιδιοκτήτης του εστιατορίου «ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ» το οποίο βραβεύτηκε το 2021 ως το καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης και ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Τζίμας ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη.
Ακόμη στο τραπέζι ήταν ο Ευάγγελος Νικολού που μας παρουσίασε τα υπέροχα κρασιά του από το ομώνυμο κτήμα της οικογένειας του στο Κορωπί και φυσικά ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος που μίλησε στην εκπομπή για το νησί μας και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε η Σαλαμίνα να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει μαζί με  την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού-Ναυτικού Μουσείο κα. Ελένη Μπίλια αλλά και η κοινοτικός σύμβουλος Αμπελακίων κα Νάννου. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή μέσω της εκπομπής της ΕΡΤ αλλά και του κ. Μουζάκη δόθηκε στην ισχυρή παράδοση που κρύβει η Σαλαμίνα η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί με σεβασμό και προσήλωση. από anatropespress.