Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας στο Cine Άλιμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας που έλαβε χώρα στο Cine Άλιμος, με διοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, την Glory Films, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Η κεντρική ιδέα του φεστιβάλ ήταν ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία με τις ταινίες να έχουν θέμα στο 3 ήμερο αυτό την Δανία, την Αγγλία και την Ελληνο Αυστραλέζικη κουζίνα.

Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα προϊόντα σερβιρίσματος είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης.

Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα  Π.Α. κα Δήμητρας Νάνου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις παρευρέθηκε και παρουσίασε σε live show cooking, δοκιμάζοντας το κοινό στο τέλος της κάθε ταινίας γεύσεις από τις χώρες που παρακολούθησαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του φεστιβάλ Manuel de Coco, την υπέροχη Ευγενία Φώη, που είχε αναλάβει την παρουσίαση του φεστιβάλ, και όλο το προσωπικό του Σινε Αλιμος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και ιδιαίτέρος τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Π.Α. κ. Χάρη Ρώμα και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Π.Α. κα Δήμητρα Νάνου, τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη για την άψογη συνεργασία για το φεστιβάλ Κινηματογράφος και Γαστρονομία.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις όπως τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέλος του Δ.Σ  κ. Μπέκα, τον κ. Μαστοράκο, το μέλος του Δ.Σ. κ. Καραίνδρο, τον κ. Χρηστάκη, τον κ. Θεοδοσόπουλο, τον κ. Μπρατσολιά, τον κ. Καραντάνη,  τον κ. Κωσταρέλο αλλά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερος τα μέλη μας από το τμήμα Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ της Λέσχης μας όπως τον κ. Μανώλη Λαντζουράκη και κ. Αντώνη Μιτρούση, που το 3ο ήμερο αυτό παρευρέθηκαν μαγειρεύοντας καθημερινά εκατοντάδες μερίδες φαγητό με ζωντανή γαστρονομική παρουσίαση στο κοινό. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρία EXES (εξοπλισμός Εστίασης)

Πρόγραμμα του 3ημέρου

Παρασκευή 1/7/22 : Cine Άλιμος  21:00


Ταινία “Another Round” ( Δανία, 2021) Η ευρωπαϊκή ταινία που κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ και όλοι μιλούν για αυτή.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Δανέζικη Κουζίνα
Στέλιος Μαστοράκος διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Γαστρονομίας και την Σχολή Κρεοπωλών Meat Pro, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Σάββατο 2/7/22 : Cine Άλιμος  21:00

Ταινία “Boiling Point” (Αγγλία, 2021)

Ένας αληθινός εφιάλτης στην κουζίνα…Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής ταινίας.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Αγγλική Κουζίνα
Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Κυριακή 3/7/22 : Cine Άλιμος 21:00

Ταινία “The Taverna” (Αυστραλία, 2019)

Πανελλήνια Πρεμιέρα που σάρωσε τα ταμεία στην Αυστραλία. Πρωταγωνιστεί ο Έλληνας ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Ελληνοαυστραλιανή Κουζίνα
Βασίλης Μπέκας Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και Μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.