Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Αττική Γαστρονομία στην Διεθνή Έκθεση TUTTOFOOD στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στην έκθεση της TuttoFood Milano που βρεθήκαμε αυτές τις ημέρες μας δίνει δύναμη για το αύριο με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, να μας δίνει το κυρίαρχο σύνθημα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή με γνήσια παραδοσιακά προϊόντα. Θέλουμε να δώσουμε το σύνθημα ότι η ποιότητα δεν υπέρ ισχύει στην ποσότητα.

Η Μεσογειακή Διατροφή έχει δώσει εδώ και χρόνια το στίγμα της ως η πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο, με την διαφορά από τις δύσκολες στιγμές από μια αρρώστια που είναι η πανδημία COVID-19. Ο ρόλος της Διατροφής πρέπει να είναι αποφασιστικός απέναντι στον Covid-19, και πρέπει να σκεφτόμαστε ένα βασικό στοιχείο για τον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο γαστρονομικός πλούτος της Αττικής είναι τεράστιος και είναι καθήκον μας να τον προάγουμε.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε πάρα πολλές σελίδες για τον γαστρονομικό πλούτο της Αττικής, όπως επίσης για την εξέλιξη των γεύσεων στο πέρασμα των αιώνων. Θα αρκεστούμε σε μερικά μόνο παραδείγματα για να θυμίσουμε σε όλους την σημαντικότητα της γαστρονομίας της Αττικής. Η περιήγηση μας θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα συμπόσια του Πλάτωνα και να φτάσει έως και σήμερα. Τα προϊόντα πολλά και εξαιρετικής ποιότητας . Οι αμπελώνες στα Μεσόγεια , Τα ζυμαρικά της Ελευσίνας, Τα σύκα στο Μαρκόπουλο, Τα φιστίκια στην Αίγινα, Το μέλι Κυθήρων, όπως τα θαλασσινά του Σαρωνικού ή ακόμη τα αγροτικά προϊόντα των Μεγάρων και την πλούσια κτηνοτροφία είναι μερικά προϊόντα από τους θησαυρούς της Αττικής γης.

Έτσι μέσα σε όλα αυτά συμμετείχαμε στο γαστρονομικό event που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρεια Αττικής στην διεθνή έκθεση τροφίμων Tuttofood Milano! Με το Acropolis – Chef’s Club of Attica που έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας στα πλαίσια προβολής των προϊόντων της Περιφέρειας ώστε με τον πλέον άμεσο και γευστικό τρόπο να προωθούμε το Αγροδιατροφικό καλάθι στην διεθνή αγορά! Την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις την εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Λέσχης και Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, Konstantinos P. Mouzakis και πραγματοποιήθηκε το live Show Cooking που δοκίμασαν την Αττική Κουζίνα από το προξενείο της Ελλάδας, ΕΟΤ Ιταλίας, δημοσιογράφοι, foodbloggers, Ιταλοί Chefs, επιχειρηματίες, κοινό και πολλοί επιφανείς της Ιταλικής αγοράς που εντυπωσιάστηκαν με τα προϊόντα της Αττικής. Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας, όλους τους εκθέτες, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Βοιδονικολα για την άψογη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Giorgos Patoulis για την επίσημη εμπιστοσύνη που εκπροσωπούμε αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής στον τομέα Τουρισμό και Αγροδιατροφή.