Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ZAKYNTHOS FLAVOURS – ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Την Κυριακή 13 Μαΐου  ολοληρώθηκε με  μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Ζακύνθου  στο ξενοδοχείο   Sofitel στην Guangzhou της Κίνας.
Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα.
Γεύτηκαν την Ζακυνθινή κουζίνα με τα παραδοσιακά πιάτα που ετοίμασαν οι δύο σεφ  Νίκος Δαούτης από το Chef’s Club of Attica Acropolis και Κωσταντίνος Βάρελης από το Chef’s Club of Corfu.
  
Ο πολιτιστικός Σύλλογος το Φιόρε του Λεβάντε με την μουσική και τα τραγούδια της Ζακύνθου  εκπαίδευσαν πολλούς από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στο χορό και την μουσική της Ζακύνθου.
Τα Social media της Κίνας γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο με τα Ζακυνθινά πιάτα και τους χορούς και τα θετικά σχόλια απλώθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Guanzghou.
        
Στην αποχαιρετηστήρια συνάντηση που συμμετείχαν ο Πρόξενος της Ελλάδας κος Τασσιόπουλος , ο Διευθυντής του Sofitel Charles Demange, η διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία  Ζησούλη οι δύο  σεφ Νίκος Δαούτης και Κωνσταντίνος Βάρελης και ο Πρόεδρος του χορευτικού Φιόρε του Λεβάντε
Ο  Πρόξενος.κσι ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ευχαρίστησαν την κ. Ζησούλη για την εξαιρετική διοργάνωση, τους σεφ για τα πολύ γευστικά  πιάτα τους και το Φιόρε του Λεβάντε για πολύ καλή παρουσία και την ζωντάνια τους που κατάφεραν να παρασύρουν στους ρυθμούς τους πολλούς από τους Κινέζους που παρακολουθησαν τις εκδηλώσεις.
Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ζήτησε να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση και το ξενοδοχείο του να αποτελέσει μια  σημαντική πηγή προβολής της Ζακύνθου στην περιοχή της Guanzghou.
Στο κλείσιμο της συνάντησης ο σεφ Νίκος Δαούτης ευχαρίστησε τον κ. Demange για αυτή  την συνεργασία και του πρόσφερε εκ μέρους του Chef Club of Attica Acropolis  & Chefs Club of Corfu, ένα γλυπτό του Παρθενώνα “Ακρόπολης”  και μια ελληνική σημαία ως ενθύμιο της συνεργασίας τους.
Η Ζακυνθινη ομάδα θα ταξιδέψει την Δευτέρα με κατεύθυνση την πόλη Xiamen όπου θα παρουσιάσει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις την Ζάκυνθο.