Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Ζακύνθου  στο ξενοδοχείο  Sofitel στην πόλη Guangzhou  της Κίνας.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόξενος της Ελλάδας στην  Guangzhou κος Γρηγόρης Τασσιοπουλος,  ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου κος Charles  Demange ενω η υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Μαρία Ζησουλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Ζακύνθου

Πάνω από 40 δημοσιογραφοι από Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και social media παρακολουθησαν την εκδήλωση ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν   συνεχώς αυξανομενα.

Την εκδήλωση ανοιξε ο  Πολιτιστικος Σύλλογος το Φιόρε του Λεβάντε  της Ζακύνθου που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές  και τους εντυπωσιακους παραδοσιακούς ελληνικούς  χορούς υπο την ζωντανή παραδοσιακή  μουσική των δυο μουσικων που συνοδεύουν την αποστολή.

Οι chefs   Νίκος Δαουτης   απο το Chef’s Club of Attica Acropolis και Κωσταντινος Βαρελης από το Chef’s Club of Corfu  γέμισαν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Την ελληνικη κουζίνα, γνώρισαν, γευτηκαν και απολαυσαν στην πρώτη μέρα  παρουσιαση της  στην πόλη  Guangzhou της Κίνας   πανω από  250 άτομα . Μεταξύ αυτών ο πολιτικά πρόσωπα της τοπικής Κυβέρνησης της πόλης  και σημαντικοί επιχειρηματιες του Πεκίνου.

Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Απριλίου στην πόλη Guangzhou και στην συνέχεια η αποστολή θα παρουσιάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις στις πόλεις Xiamen και Shenzhen.

Η εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Προξενείο  στην Guangzhou, του ΕΟΤ και του Δήμου Ζακύνθου   ενώ  χορηγοί είναι  ο Πολιτιστικός σύλλογος το Φιορε  του Λεβάντε,  η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, το ελαιοτριβείο Αρισταίον και τα οινοποιεία Γράψα, Οινόλπη, Γκούμα και Καλλίνικος.