Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα live cooking classes που ξαναγράφουν την ελληνική γαστρονομία

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα “Εβίβα” Culinary Experiences Cooking Classes και σου αποκαλύπτουμε όλους τους λόγους που μπήκαν στην κορυφή της καλοκαιρινής μας wishlist.

Κέλλυ Δεσύπρη

Θάλασσα, ήλιος και υπέροχο, ελληνικό φαγητό. Αυτά είναι τα συστατικά του καλοκαιριού μας, που το έχουν ανάγει σε ειδυλλιακό “state of mind”. Αυτό ακριβώς το state of mind φέρνουν στο σαλόνι του ίδιου σου του σπιτιού τα online cooking classes που μόλις ανακαλύψαμε και που επανασυστήνουν την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Το Acropolis Chefs Club of Attica ένωσε τις δυνάμεις του με την Food.social προκειμένου να προσφέρουν μοναδικές live digital γαστρονομικές εμπειρίες, με όχημα υπέροχες παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα από τις ωραιότερες γωνιές της χώρας μας.

Τα “Εβίβα” Culinary Experiences Cooking Classes, το απόλυτο χόμπι των foodies για το φετινό καλοκαίρι, έχουν άρωμα Ελλάδας και μπορείς να τα παρακολουθήσεις και εσύ από την άνεση και τη δροσιά του σπιτιού. Εγώ παρακολούθησα ήδη το πρώτο και έχω ήδη κλείσει τη θέση μου για το επόμενο που θα γίνει στις 05 Αυγούστου. Πριν σου πω τις λεπτομέρειες όμως, θέλω να σου μιλήσω για τη μοναδική πρωτοβουλία και εμπειρία των συγκεκριμένων live classes.

Η λέξη ”Εβίβα”, με ρίζες στη Βακχο-Διονυσιακη φράση ”Ευοι-Ευαν ”, αντίστοιχη του ”υγίαινε” δεν έχει επιλεχθεί τυχαία. Αποτελεί ιδανικό τίτλο για τις γαστρονομικές εμπειρίες που απευθύνονται σε λάτρεις του φαγητού και του πολιτισμού που επιδιώκουν να ανακαλύψουν τις πιο αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις και να τις δημουργήσουν οι ίδιοι, στην άνεση της κουζίνας τους. Έτσι, όπου στον κόσμο κι αν βρίσκεσαι, ή σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν περνάς το καλοκαίρι, μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο και να φτιάξεις με τα ίδια σου τα χέρια τις συνταγές ”της γιαγιάς” μαθαίνοντας, παράλληλα, όλα τα μυστικά και την ιστορία τους.

Εκτός από την ελληνική κουζίνα όμως, τα “Εβίβα” Culinary Experiences Cooking Classes λειτουργούν και ως πρόξενος του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού παντού στον κόσμο ιδίως αυτή την, ιδιαίτερη για όλη την ανθρωπότητα, χρονιά. Η εγκάρδια φιλοξενία, η υγιεινή διατροφή, η ανακάλυψη του ”μέτρου”, ο τρόπος με τον οποίο ο Έλληνας αντιμετωπίζει τη ζωή και τις δυσκολίες φωτίζονται μέσα από κάθε live class και υπόσχονται ένα ουσιαστικό αν και νοητό ταξίδι στην αυθεντική Ελλάδα μέσα από τις τοπικές κουζίνες.

Κατά τη διάρκεια του live class μπορείς είτε να μαγειρεύεις μαζί με τον chef είτε να παρακολουθείς, απλά και να διασκεδάζεις ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείς να επικοινωνείς με τον chef και τους άλλους συμμετέχοντες και να κάνεις τις ερωτήσεις σου.

Τα Εβίβα” Culinary Experiences Cooking Classes:

  • Αποτελούνται από 3 κύκλους των 10 lives, με τον Α′ Κύκλο να λαμβάνει χώρα μέσα στους επόμενους 3 μήνες
  • Πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην αγγλική γλώσσα από επαγγελματία διερμηνέα
  • Παρουσιάζονται μέσω του site food.social με χρήση της πλατφόρμας Zoom
  • Διαρκούν περίπου 3 ώρες

Αν όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και ανυπομονείς να με ”συνοδεύσεις” στο επόμενο τότε να όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’αυτό.

Με τίτλο “Ouzo taxido…ebiva!!!” το δεύτερο live class διαρκεί 1,5 ώρα και θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 19.00. Εγγράψου εδώ και μην ξεχάσεις να προμηθευτείς από πριν τα απαραίτητα υλικά.

Σε μια αυλή που θυμίζει ελληνικό νησί, και με θέα τη θάλασσα θα ετοιμάσουμε μαζί την executive chef Eva Bonazounta ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι με οδηγό το υπέροχο, αρωματικό ποτό του ελληνικού καλοκαιριού: το ούζο. Μεταξύ άλλων, θα ετοιμάσουμε μαζί της μύδια αχνιστά σε μοσχοφίλερο, γαρίδες σαγανάκι, καυτερό γαύρο, σαρδέλες με κρεμμύδια σε λευκή σάλτσα και πολλά ακόμα λαχταριστά εδέσματα, ιδανικά για καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με ένα ποτήρι ούζο.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.food.social για να ανακαλύψετε πρώτοι όλες τις ανακοινώσεις για τα μελλοντικά “Εβίβα” Culinary Experiences & Cooking Classes.

www.huffingtonpost.gr