Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συστράτευση όλων των εμπλεκομένων φορέων,

Ενημέρωση των Λεσχών για την πανδημία COVID-19 στις 8 Απριλίου 2020

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες


Με την παρούσα επιστολή και αφορμή την παγκόσμια λαίλαπα Covid-19, η οποία δεν άφησε αλώβητη και την χώρα μας, αλλά και των επιδράσεων αυτής στην οικονομία, ειδικότερα της Τουριστικής μας Βιομηχανίας:Καλούμε σε συστράτευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, με κοινό σκοπό εύρεσης λύσεων, δομών αντιμετώπισης και στήριξης των εργαζομένων στον Τουρισμό
Πιο συγκεκριμένα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, καλεί όλα τα Σωματεία Εργαζομένων, τα Συνδικαλιστικά Όργανα, καθώς και συναφών κλάδων μετά των μελών τους, καθώς και συναφείς θεσμικούς Οργανισμούς, σε κοινή, ομαδική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και των απωλειών που απορρέει. Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, καθημερινά δέχονται δεκάδες μεμονωμένες προτάσεις από κάθε λογής συλλογικό όργανο, ζητώντας να θεσμοθετηθούν λύσεις στο πρόβλημα που ζούμε. 
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια συλλογική προσέγγιση στους Αρμόδιους Φορείς και Αρχές :. είναι μια ισχυρότερη παρουσία . θα εξασφαλίσει μια ισότιμη αναφορά κλάδων . θα είναι σε θέση να προτείνει μια μεγαλύτερη “ομπρέλα” λύσεων ή στήριξης. σαφώς θα είναι αποτελεσματικότερη. 
Υπάρχει όμως άλλο ένα θετικό στοιχείο, τεράστιας αξίας, μέσω της συστράτευσης που προτείνουμε. Ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση όλων μας, μέσω της συλλογικότητας. 

Αναλυτικότερα :

α) εξερεύνηση στρατηγικών υποστήριξης των κλάδων 

β) ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων φορέων 

γ) εξερεύνηση νέων τεχνολογιών για την κατάρτιση των εργαζομένων 

δ) δυνητική σύσταση R&D ομάδας (Reasearch & Development) ή Ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης των παγκόσμιων εξελίξεων και τάσεων, με εκπροσώπους όλων των φορέων 

δ) δυνητική σύσταση Crisis Management Team, με σκοπό την ασπιδοποίηση αλλά και διαχείριση εν καιρώ κρίσης. 


Εμείς όλοι στην Λέσχη Ακρόπολις, θέτουμε εαυτούς διαθέσιμους σε ο, τι μπορεί να ωφελήσει ως μέτρο στήριξης των δικών μας ανθρώπων. Ευελπιστούμε και στην δική σας διαθεσιμότητα. 


Μένουμε Σπίτι, Μαγειρεύουμε Ελληνικά.