Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι chefs και η Ελληνική κτηνοτροφία

Την Τετάρτη, 18 Νοε 2020, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την «Οι chefs και η Ελληνική Κτηνοτροφία», και καλεί όλους στο facebook Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα ή στο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, (κτηνοτρόφος, 6932094231) και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ Γιάννης Κοντογιάννης έχουν απευθύνει πρόσκληση σε επιλεγμένους συνεργάτες να συζητήσουν για τις δυνατότητες προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα των αρβανίτικων τυριών και του «χοντρού» της αρβανίτικης προβατίνας.

Στην δημόσια συζήτηση της Τετάρτης, 18 Νοε 2020, στις 12.00 οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν ερωτήσεις και να ακούσουν τις σκέψεις-προτάσεις του κ Κωνσταντίνου Μουζάκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS), του κ Γιώργου Τσαλίκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος-Ηπείρου), του κ Αναστασίου Παπαδάκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης) και του κ Στέλλιου Μαστοράκου (από την Σχολή Κρέατος MEAT PRO) με συντονιστή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα), και την υποστήριξη ομάδας του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα με την φροντίδα της κας Ελισάβετ Καλαρούτη (Δ/ντριας Δράσεων Skywalker).

Στην Αττική, παραδοσιακά έχουν αναπτυχθεί περιοχές που διατηρούν την αναγνωρισιμότητά τους και είναι γνωστές για την έντονη προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας, όπως στην Βάρη (Βλάχικα), στην Χασιά, στα Καλύβια (Πλατεία χοληστερίνης) και σε πολλά άλλα μέρη, όπου το «χοντρό» (παΐδια από προβατίνα), το χοντρό με μακαρούνια, το πρόβειο με λάχανο, το πρόβειο με μελιτσάνες, το κεμπάπ πρόβειο στη γάστρα, το πρόβειο στη γάστρα με ντομάτα και φέτα, το «ξυνοτύρι», οι «τζόλες» ή «ντότλες» και άλλες τοπικές λιχουδιές «βασιλεύουν» …. Και πάνω σε αυτήν την παραδοσιακή γαστρονομία έχουν στηρίξει την «τοπική ανάπτυξη», δηλ. την ευημερία των κατοίκων της περιοχής τους.

Σήμερα, που όλος ο κόσμος εξυμνεί την Μεσογειακή Διατροφή, είναι αδικία, ίσως και μεγάλη ανοησία, να μην προβάλλεται και να μην αξιοποιείται στο έπακρο η ευκαιρία με χρήση τοπικών προϊόντων, επεξεργασμένα τοπικά σε μικρές οικοτεχνίες ή εργαστήρια, με τοπικές συνταγές (γαστρονομία-πολιτισμός), για ΤΟΠΙΚΗ κατανάλωση, σε ένα σύστημα Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, χαιρετίζει την υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (4/11/2020), με στόχο την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής, με βάση την αγροτική παραγωγή της Αττικής με ντόπιες ποικιλίες και αυτόχθονες φυλές.

Στο ευρέως διαδεδομένο facebook στην σελίδα Skywalker και στον ιστοχώρο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr, όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν την δημόσια διαδικτυακή συζήτηση «Οι chefs και η Ελληνική Κτηνοτροφία», την Τετάρτη, 18 Νοε 2020, στις 12.00.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα.